Cruïlles del confinament

Cruïlles del confinament

Curiós el que succeeix al municipi on visc actualment. Ahir, es va fer una acció religiosa, on va anar els mitjans de comunicació i la policia local, que tothom ha criticat salvatgement.

20200418_225659

 

El que el govern local ha respost, dient que ells van permetre una acció amb megafonia (Font: Diari de Tarragona: https://tarragonadigital.com/baix-penedes/video-pregaria-vendrell-musulmans-ramada

 

Screenshot_20200418-211758_Chrome

S’ha criticat moltíssim aquest fet i no pas el fet d’anar a felicitant a la gent, on sembla que s’està incomplint les normes de seguretat del confinament, és a dir, situant-se uns dels altres a menys distancia de l’establerta i algú sense protecció. Veure vídeo: https://www.facebook.com/172862792801044/posts/2875504692536827/

 

20200418_225650

El RD diu a l’article 11 que sí es poden dur a terme accions religioses, sempre i quan es respectin les mides de confinament.

Enllaç: https://www.boe.es/buscar/doc.php?id=BOE-A-2020-3692

La qüestió rau, en si ambdues situacions (pregària i aniversari) es respecten les mides de seguretat sanitària.

Partint de que tots i totes, sense distinció, tenim responsabilitats indivuals, tan per no sortir de casa com també per no fomentar l’odi, i entenent que en la gestió de la pregària hi ha dubtes, com per què cap autoritat (iman, alcalde -si no hi era, es podia haver presentat-, la policia) va dir amablement i per megafonia, que la gent anés cap a casa seva. També, sobta la gestió de l’aniversari que va ser nul.la i ningú va posar en dubte aquesta situació. Tot plegat, son preguntes que ens hauríem de fer abans d’insultar, de jutjar o d’odiar.

Son moments difícils i seria positiu que el govern municipal pugués donar argumentacions sòlides i criteris clars d’aquesta gestió.

No oblidem, que el covid_19 no diferencia entre un acte social i un acte religiós, com tampoc diferencia entre classes socials, però com veiem, les conseqüències que es generen, son diferents entre uns i altres casos.

Per tant, abans de tirar-nos pedres els uns als altres, a més de demanar explicacions de la gestió actual, s’hauria de proposar la creació d’una comissió de participació social per tal d’evitar més possibles conflictes, i alhora, analitzar totes aquestes situacions que s’estan donant, vinguin d’on vinguin, i donar respostes constructives per tal d’assolir una forta cohesió social i no agreujar els conflictes socials que ja hi eren abans del confinament i de la crisi del covid_19.

Olga Sànchez i Centeno

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *